Laat u horen

Beste Huurder,
Lang hebt u moeten wachten op nieuws van SHDH, er is in de tussen tijd wel veel gebeurd, dat willen wij dan ook met u delen.
Het afgelopen jaar hebben wij een aantal bijeenkomsten gehad. De opkomst was groot en de avonden werden als gezellig en zinvol ervaren. De onderwerpen die besproken werden gingen over betaalbaarheid van de woning. Uit onderzoek blijkt dat steeds meer mensen moeite hebben om hun huur te kunnen betalen. Eind 2018 heeft mevr. A. Lubbinge voorzitter Sam, het rapport Visie Betaalbaarheid aangeboden aan dhr. B. Moormann directeur Domesta. Daaruit is voortgekomen dat de volgende personen zijn aangesteld om hiermee  aan de slag te gaan. dhr. Everts gemeente Hoogeveen dhr. Angerman gemeente Coevorden en dhr. Gelderman gemeente Emmen en mevr. E. Beukeveld van Domesta. 

We houden u op de hoogte.

 

Het is belangrijk dat u uw mening geeft, zodat wij als huurdersorganisatie uw belangen bij Domesta goed kunnen behartigen.

U kunt uw opmerking, vraag of reactie bij ons kwijt via het contactformulier. Klikt u dan hier: Contactformulier

 

Wilt u in de toekomst uitgenodigd worden, meld u aan via nieuwsbrief  

 

U bent van harte welkom!

 

 

 

 

 

 

Bewonerscommissie De Grasmus.

In gesprek met  mevr. Annie Ballast.

 

Op 26 juli werd ik om 11.00 uur ’s morgens hartelijk ontvangen bij Annie.

Annie huurt al 48 jaar met grote tevredenheid een huis van Domesta, als er iets kapot is wordt het altijd zo spoedig mogelijk gerepareerd.

Ze heeft goede contacten met Jeannette Hoff. ( wijk consulente van Domesta).

Voorheen heeft Annie in het bestuur van de huurders vereniging Domesta Hoogeveen (HvDoHo) gezeten. Toen was het nog een vereniging en sinds juli 2016 is het een Stichting  (SHDH) geworden.

Ze zit nu in de bewoners werkgroep commissie van de Grasmus.  De bewonerscommissie gaat 1 maal per jaar de buurt langs om de tuinen en andere dingen te bekijken dit doet de commissie gezamenlijk met Jeannette en Luuk, huismeester van Domesta.

Deze commissie probeert wel het een en ander, maar het komt niet echt van de grond. Oorzaak het is een gemêleerde buurt. Veel alleenstaanden, ouderen, verschillende nationaliteiten en een kinderrijke buurt.

De activiteiten van de commissie: Bingo en kinder Bingo en 1 maal in de zoveel tijd een opruimmorgen.

De opruimmorgen is altijd een succes, omdat mensen een kopje koffie krijgen en  gratis hun eigen zooi kwijt kunnen.

Verder is  Annie  Heilsoldaat bij het Leger des Heils.

Haar man is zaalbezoeker en vrijwilliger.

Daar steken ze vele uren per week in en doen het met heel veel overgave. Zoals die twee er over praten kun je merken dat het Leger des Heils in hun hart zit. Als Annie verteld dat ze voorheen altijd 1200 zakjes met kniepertjes bakte voor het Leger voor de Pulledagen en dit nu niet meer mag van haar man, omdat ze er letterlijk bij neerviel.

 Maar vertelt ze, zoals afgelopen donderdag , het weer een pulledag is, mis ik het bakken ontiegelijk.

Ik plaatste de opmerking; “Ik denk dat er voor jullie zeker een plaatsje in de hemel is”.

Annie antwoord:”Daar gaan wij niet over hé”

Conclusie: Annie is een wijze No nonsens vrouw, met het hart op de juiste plek.

T.T.

 

 

 Veenesluis.

Op 14-08-2019 had ik een afspraak met de Bewonerscommissie Van de Veenesluis.

In een smaakvol ingerichte appartement van dhr. Klaas Horlings werd ik hartelijk ontvangen door de heren Klaas Horlings en mede commissielid Arie Eshuis.

Vroeger was het een 55 + appartement, maar door leegstand, heeft Woonplaats de huur met € 100, = per maand verlaagd en is het nu 30% ouderen en 70 % jongeren. ( tussen de 20 en 45 jaar).

Het gebouw heeft 63 adressen en ca. 100 bewoners.

Er is nu helaas veel overlast.

De heren zouden graag een vaste afspraak hebben met de huismeester, deze komt op verschillende dagen en tijden. Als de huismeester vakantie heeft is er geen vervanging en dit is het zelfde met de schoonmaakdienst. 3 weken vakantie, dan wordt er 3 weken niet schoongemaakt.

Het gebouw heeft 2 liften, iedereen drukt volgens de heren altijd op beide liften tegelijk, wat natuurlijk onzin is. Als ze er op aangesproken worden, krijgen ze te horen dan is de volgende lift alvast gereed. Ook worden de liften bevuild door uitwerpselen van de honden.

Het gebouw heeft een prachtige was gelegenheid met wasmachines en droger, waar een ieder gebruik van kan maken.

Ook een geweldige inpandige fietsenstalling, echter wordt er voor de hoofdingang veel fietsen geplaatst door inwoners, zodat er weinig fietsruimte overblijft voor de gasten.

Over de bewonerscommissie op zich valt weinig te melden, vroeger huurden ze de opkamer van de Dekkerpassage om daar de activiteiten plaats te laten vinden.

Ik probeer toch nog iets positiefs te achterhalen en vraag of ze iets over hun zelf willen vertellen.

Arie begint gelijk te vertellen, hij is 60 jaar bij de Hoogeveensche Harmonie geweest, zijn instrument was een trompet. Hij heeft in de metaalindustrie gewerkt. Hij heeft zijn werk altijd met heel veel plezier gedaan. Hij geniet nu samen met zijn vrouw van de fiets tochtjes die ze samen maken en verteld honderd uit over zijn 2 zonen die eerst conservatorium hebben gestudeerd en later een andere H.B.O. studie hebben afgemaakt en nu allebei een goede baan hebben.

Klaas komt oorspronkelijk uit Groningen, zijn ouders hadden een kunstmesthandel. Na de ULO ging hij bij vader werken, op zijn 17 de heeft hij voor 6 jaar getekend bij de M.L.D., Marine Luchtvaart Dienst. Hij is toen vertegenwoordiger geworden en later docent op Middel Bare Onderwijs niveau aan de Drenthe College in Emmen. Hij golft 2 maal per week. Hij verteld dat hij 4 kinderen heeft en dat ze in Amsterdam, Amersfoort, Arnhem en Assen wonen. Alle plaatsen beginnen met een A merkt Klaas (85 jaar) laconiek op.

Conclusie: Beide heren hebben een respectabele leeftijd en zijn zeer vitaal, ze betreuren het dat de bewonerscommissie niet meer in stand gehouden kan worden. De jongeren hebben het druk met werken en de sportschool bezoeken.( andere interesses).

En als de bewoners 70 % is van deze groep, wordt alles duidelijk.

T.T.