Nieuwe woonvisie voor de gemeente Hoogeveen

 

Vorig jaar op 6 december 2017 zijn de prestatie afspraken getekend door Domesta en de gemeente, ook alle andere corporaties hebben meegetekend. Deze afspraken zijn vastgelegd voor een periode van 5 jaar. Namens de huurders tekende ook Dhr. E. Hoorn, penningmeester van SDHD. In dat akkoord staan afspraken over het wonen in Hoogeveen centraal.
Er is aandacht voor :
- Betaalbaarheid
- Voorraad en beschikbaarheid
-Kwaliteit en Duurzaamheid Leefbaarheid
- Bijzondere doelgroepen
- Wonen
- Welzijn en Zorg.
Ook de komende jaren wordt de vinger aan de pols gehouden in de vergaderingen met gemeentebestuur en alle corporaties, ook de huurders organisaties zullen daarbij aanwezig zijn. Wat houd dat voor u als huurder in? Een voorbeeld: u bent aanpassing in uw woning nodig, dan kunt u nu contact met Domesta opnemen. Deze regelt het dan verder met de WMO. Ook hoort u van Domesta wat de in uw geval de kosten voor deze aanpassing(en) zullen zijn, dit heeft dan weer te maken met uw inkomsten. Welk voordeel dit voor u heeft? De lijnen zijn korter en u wordt sneller geholpen. Zo zijn er tal van zaken die Domesta graag voor zijn huurders regelt. Om het u makkelijker te maken.
 


 

Bespaar op uw vaste lasten


Kunt u uw huur nog betalen? Domesta werkt samen met de Voorziening Wijzer. U kunt veel geld besparen. Een expert van de Voorziening Wijzer komt bij u thuis, om te bekijken waar u op kunt besparen. Samen met u kijkt de expert naar:
-Minimaregelingen
-Toeslagen
-Zorgverzekering
-Energieleverancier
-Aangifte inkomstenbelasting
Hoeveel dit precies is verschilt per huishouden. U maakt een afspraak via 088-1169797 (op werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur) of via Domesta 0591-570100, of mail naar contact(at)devoorzieningwijzer(dot)nl Aan dit bezoek van de expert zijn voor u geen kosten aan verbonden. Alleen een kopje koffie.

De energiecoach
Ook kunt u een afspraak maken met een energie coach, om te zien of uw energie verbruik naar beneden kan? U kunt bij ons daarvoor een afspraak maken. Schrijf of bel naar onderstaande nummers. Ook daar zijn voor u geen kosten aan verbonden.
Wij komen op voor de belangen van alle huurders. De SHDH heeft een eigen kantoor, De Arend 1 Hoogeveen. ( onder in de flat van de Arend). adres: SHDH Arend 1 7905 AM Hoogeveen. U kunt telefonisch een afspraak maken.

mevr. J.Koekoek  tel nr: 06-52471476

dhr.    E.Everts    tel nr: 06-28501646