Bewonerscommissie ’t Allee te Hollandscheveld.

Op 3 oktober werd ik verwacht op No 201. Ik werd hartelijk ontvangen door de heer des Huizes dhr. ‘t Hart.

Gastvrouw was Hennie ‘t Hart, zij woont sinds mei 2019 in ’t Allee, mevr. Ada van der Weide, ( Ada woont 12 jaar in ’t Allee) en mevr. Jannie Spang ( zij woont sinds september 2 jaar in ’t Allee). In principe had ik een afspraak met dhr. Jan Kroezen, Jan was verhinderd, hij moest met zijn vrouw naar het ziekenhuis.

’t Allee telt 37 appartementen en er wonen veel alleenstaanden. Het gebouw staat er 12 jaar. Van de 37 appartementen zijn er 3 koopwoningen geworden en de rest is huur. Er zijn verschillende groottes in de appartementen, sommige kamers en douches zijn groter, maar ze zijn allemaal uitgerust met 2 slaapkamers.

 De bewoners pleiten voor zonnepanelen op het dak. De ventilatie die automatisch open en dicht gaat, als de lamellen open staan komen er vogels naar binnen en die beestjes poepen dan ook binnen.

 Het hek voor de overdekte garages is meer dan een half jaar stuk geweest. Door deze situatie lag er op een gegeven moment een vreemdeling te slapen op de bank beneden in het Atrium.

 Weinig ruimte voor een  scootmobiel, (meneer ‘t Hart zat in de woonkamer, wij met zijn allen in de keuken). Maar toen moest dhr. ‘t Hart er toch even iets over zeggen, hij zegt bij iedere woning is er een uitbouw van de slaapkamer, waar een stop contact aan de buitenkant zit. Dus volgens hem staan de scootmobiel daar zeker niet in de weg, omdat de scootmobiel in de uitsparing staan. Dhr.  ‘t Hart ging weer naar de woonkamer.

Sommige bewoners mogen geen stoeltje in de hal plaatsen en even verderop mag wel een tuin ameublement staan. ( deze wordt zogenaamd gedoogd)

Volgens de dames kan het schoonmaken ook wel beter. Ik heb de dames geadviseerd om hun klachten te overleggen met Domesta en de huismeester.

 Ik vraag naar de activiteiten binnen de bewonerscommissie.

 Iedere maandag sjoelen en Bingo en om de 14 dagen op donderdag handwerk clubje van ca. 10 dames.

 De bewonerscommissie heeft ook aan een soort van Burendag gedaan afgelopen september. Er hebben 35 bewoners aan meegedaan. Ze hebben koffie+ koek en later een hapje en een drankje gedaan. Het is reuze gezellig geweest en het doel om met elkaar in contact te komen, noemen ze dan ook geslaagd.

 Dhr. ‘t Hart komt nog even vragen of het ook mogelijk is om een biljart in het Atrium te plaatsen. En zegt hij: “oh ja, een senioren toilet zou ook wenselijk zijn”.

De drie dames raken gezellig met elkaar aan de praat en ze vergeten dat ik er bij zit. ( volgens mij is dat een goed teken).

Na een poosje heb ik toch maar weer de aandacht gevraagd, ik heb uitgelegd dat wij (SHDH) 30 oktober een leerzame dag organiseren in het Klooster, ons Thema WOONGELUK. ( Hoogeveenschecourant 9 oktober).Natuurlijk heb ik geadviseerd om ons te komen bezoeken in het Klooster. Ik heb enthousiast verteld over de website, deze zal v.a. 15 oktober weer in de lucht zijn.

Toen ik op mijn horloge keek was het 12.15 uur en moesten we weer afscheid nemen. Ik heb de dames hartelijk bedankt voor hun informatie en hun tijd.

 Jannie had een nieuwe schouder gekregen en moest nog fysio doen. Ada leek me een doorgewinterde dame, ze weet veel van de bewoners en het wel en wee. Hennie woont nog niet zo lang in ’t Allee, maar is een goede toevoeging aan de bewonerscommissie en het handwerkclubje op donderdag heeft zij opgezet.

Ik moest nog even mee naar een ander appartement om te zien hoe donker daar de keuken is. Bij Hennie was het heerlijk licht ( hoekwoning).

 En ja ik kwam niet weg, voor ik had gezien, dat de vloer in het Atrium vuil is.

De drie dames en dhr. ‘t Hart hebben me naar de voordeur gebracht en uitgezwaaid. Het voelde warm en voldaan aan.

In gedachten noemde ik meneer ‘t Hart de rode draad van de ochtend.

T.T.