Op 15-01-2020 ben ik in gesprek met: De Sloodse.

 

Ik word ’s middags om 14.00 uur hartelijk ontvangen door de dames Ria en Ida.

De bewonerscommissie bestaat uit 3 personen Evert, Ria en Meta.

Ida is de stille kracht. Zij helpt Ria met inkopen doen voor de Bingo en Ida kookt 2 maal per jaar voor de bewoners van de Sloodse.

Ria woont sinds 1989 in de Sloodse, ik mag eerst hun, op eigen kosten inbouwkeuken bewonderen. De keuken is voorzien van alle moderne apparatuur en ik begrijp direct waarom Ida hier graag kookt.

Sinds 2001 heeft Ria de Bewonerscommissie opgericht.

Ze houden 6 maal per jaar een Bingo. De prijzen bestaan altijd uit levensmiddelen en tegoed bonnen voor vlees of  vis. De gasten worden voorzien van Koffie/thee koek of cake en krijgen een hapje en een drankje.

In de winter wordt er 2 maal gekookt voor de bewoners, altijd 2 soorten soep, stokbrood met kruidenboter aardappelen en groente en een toetje na of er wordt erwten /bonensoep gekookt.

De opkomst voor de Bingo en de gezamenlijke maaltijden is gemiddeld 20 personen.

Thuiszorg is ook gehuisvest in de Sloodse Ze gebruiken de ruimte van Thuiszorg, maar nu komt hun angst om de hoek kijken. De dames zijn bang dat ze deze ruimte kwijtraken, omdat Thuiszorg met ingang van maart 2020 dit pand gaat verlaten.

Wij discussiëren over het feit dat je staat of valt, als bewonerscommissie zijnde met het hebben van een recreatieruimte.

Al brainstormend, pakt Ria (zeer doortastend) de telefoon en maakt gelijk een afspraak met Domesta om hierover te praten.

De dames zijn ook wel in: om meerdere activiteiten te organiseren, maar zonder ruimte zal dat niet gaan.

De dames vertellen over het gemis van een balkon, bij de zomerdag is het wel erg warm en zou het zeer welkom zijn als er een soort van zitje werd gecreëerd rondom de Sloodse. (Voorstel een alcoholvrij zitje).

Bij regen en sneeuwval vinden ze de galerij, levensgevaarlijk. Deze wordt dan erg glad. Het water trekt volgens hun niet in de bodem van de galerij, maar blijft erop staan. En er zijn ook in de Sloodse veel oudere mensen.

Vroeger ging Ria veel met Evert naar vergaderingen, zoals de woonbond etc. Dit heeft ze erg leuk gevonden en het spijt haar dat dit nu niet meer het geval is.

Ze hebben bij de Sloodse ook vakantie, de dames staan op vlindermarkten en braderieën en verkopen tweede hands boeken.

We praten honderd uit over koetjes en kalfjes onder het genot van een bak lekkere koffie en ik als enige een koekje, zo te zien hebben de dames liever iets anders (*_*) bij de koffie.

Ik kijk op mijn horloge en zie dat het al 16.00 uur is.

Ik bedank de dames voor hun gastvrijheid.

En spreek de wijze woorden: GEZELLIGHEID KENT GEEN TIJD.

T.T.