Domesta verhuurt woningen in de gemeenten Hoogeveen, Emmen en Coevorden. In iedere gemeente is een lokale hurudersorganisatie actief. SHDH in Hoogeveen, SBDE in emmen en HvDoCo in Coevorden. Samen vormen zij huurdersplatform SAM. Zij behartigen de belangen val alle huurders van Domesta .

Begin 2023 hebben de SHDH, SBDE en HvDoCo een enquete gehouden onder alle huurders van Domesta
We zijn zeer zeer verheugd over de hoge respons maar liefst 1765 huurders hebben de enquete ingevuld, dat is 23% van alle huurders. Het onderwerp was dan ook zeer actueel: Energiearmoede.
De uitkomsten waren niet onverwacht maar wel zorgwekkend. Maar liefst 32% van de huurders heeft of voorziet betalingsproblemen door de hoge energiekosten. 

Meer dan de helft geeft aan niet of slechts net rond te komen. We hebben de resultaten van de enquete inmiddels gedeeld met Domesta en gaan hier over in gesprek. Energiearmoede is een onderwerp dat bij ons en bij Domesta hoog op de agenda staat.
De enquete had voor de hurudersorganisaties ook een positieve uitslag, ruim 80 mensen hebben interesse om meer betrokken te worden bij het huurderswerk. We organiseren in maart en paril bijeenkomsten om met hen in gesprek te gaan
Hieronder vindt u de opvallendste resultaten van de enquete. Wilt u het hele rapport lezen, dan kunt u dat hier downloaden: