Bijeenkomst 3 april 2023

Internetfraude – Veiligheid en vandalisme aan de deur
Het was weer een succesvolle dag!
We hebben ruim 50 huurders van Domesta Hoogeveen mogen begroeten in het Jannes van der Sleedenhuis.

AHA Adviesbureau en de RegioBank hebben ons bewust gemaakt van onze kwetsbaarheid. Wat zijn de gevaren en wat kan ik zelf doen om te voorkomen dat ik slachtoffer wordt? En wat moet ik doen als het toch fout gegaan is??
Er was voldoende ruimte om vragen te stellen en dit werd dan ook veelvuldig gedaan. Na afloop werd er nog volop nagepraat over alles en werden ervaringen gedeeld, uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje.

NIEUWE NAAM NIEUWSBRIEF

Wij zijn op zoek naar een nieuwe passende naam voor onze Nieuwsbrief.
Heeft u een leuk idee?
Geef die dan voor 1 oktober aan ons door via hoogeveen@huurdersdomesta.nl of mail naar evert.everts1944@gmail.com .
U mag ook een briefje bij hem in de brievenbus doen: Kortewijkstraat 3, 7906 BN (tegenover Dierenkliniek De Schakel) of het formulier op onze website invullen.
Zit tussen de inzendingen een passende naam dan belonen wij die met een cadeaubon t.w.v. € 25,-.

Phishing: door emails te sturen die heel echt lijken probeert men u naar een valse website te lokken. Het doel is om gegevens en geld te stelen.
WhatsApp-fraude: men doet zich voor als een bekende en vragen geraffineerd om geld. Ze kunnen zelfs het stemgeluid van de bekende gebruiken. Bel altijd eerst met de bekende via het telefoonnummer dat u al heeft om te controleren.
Marktplaats: men wil uw bankgegevens. Dat kan via een Tikkie via WhatsApp (1 cent overmaken), maar er zijn meerdere trucs waarmee ze u oplichten.
Voor meer informatie (en dat is zeker de moeite waard!) kijk op: https://www.politie.nl/onderwerpen/internetoplichting.html

Huurverhoging per 1 juli 2023

De huurverhoging is dit jaar 2,6% (inflatievolgend). Het reparatiefonds wordt ook met 2,6% verhoogd en kost straks € 6,09 (inclusief glasverzekering en rioolontstopping).
De regels zijn dit jaar anders dan anders.
Welke regel voor u geldt staat in de brief die u voor 1 juni gekregen heeft van Domesta.
De huurverhoging is niet voor iedere huurder hetzelfde. Het kan zelfs zo zijn dat iemand een eenmalige huurverlaging krijgt.
Heeft u hierover nog vragen, neem dan contact op met Domesta: 0591-570100

Hitte in huis

Het wordt steeds warmer in ons ‘koude kikkerlandje’, en onze huizen zijn steeds beter geïsoleerd. Dat betekent in de zomer dat de warmte die eenmaal binnen is, langer wordt vastgehouden. Enkele tips om te voorkomen dat de warmte binnenkomt:
– zonwering aan de buitenkant van het glas: laken, bomen, begroeide pergola, schaduwdoek, rolluiken, zonnescherm, screens (ook te bevestiging met zuignappen).

– ramen en deuren: overdag gesloten houden en tegen elkaar open zetten wanneer het buiten afkoelt, goed ventileren in de nacht en vroeg in de ochtend.

– planten en water zorgen voor verkoeling: haal zoveel mogelijk tegels weg en zorg voor beplanting, steen zorgt juist voor meer hitte. Ook op een balkon.

VACATURE

Wij zijn op zoek naar versterking!

SHDH vergadert maandelijks met elkaar en twee maal per jaar met Domesta. Bovendien hebben we veel contact met de Woonbond en is er ruimte voor het volgen van seminars en het bijwonen van thema bijeenkomsten. SHDH organiseert doorgaans twee bijeenkomsten per jaar waar ca. 3000 huurders een uitnodiging voor krijgen.
Ons doel: een brug zijn tussen de huurders en Domesta en de huurders zo goed mogelijk vertegenwoordigen tijdens de Prestatieafspraken.
Heeft u tijd over en wilt u zich als vrijwilliger inzetten voor de huurders van Domesta Hoogeveen?
Reageer dan (liefst zo snel mogelijk) via de mail naar hoogeveen@huurdersdomesta.nl of meld u aan via de website.

Loket Geldzaken – Gratis hulp

Heeft u hulp nodig bij uw administratie? Dreigt u in de financiële problemen te komen? Neem dan vrijblijvend contact op met Loket Geldzaken Hoogeveen.
Zij kunnen u helpen bij o.a.
– lezen en uitleggen van brieven
– huur- en zorgtoeslag, kindgebonden budget
– aanvragen van pensioen en/of ANW
– helpen bij betalingsregelingen
– Sociale Verzekeringsbank (SVB)
– contact met zorgverzekeraars, etc.
Bereikbaarheid:
0528-745 619 of info@loketgeldzaken.nl Elke werkdag kunt u van 9.00 tot 12.00 uur binnenlopen bij SWW aan Het Haagje 119

Weet u nog?

Huurprijscheck: is de huurprijs meer dat een kwart van uw inkomen?
Budgetcursus: gratis! Neem contact op met het Huurteam van Domesta.
Zonnepanelen: gratis! Vraag snel aan! Bespaarcoach: gratis! Helpt u bij het doen van een Huurprijscheck en kan een gesprek regelen met de VoorzieningenWijzer. Gemiddeld besparen huurders die hier gebruik van maken rond de € 500,- per jaar.
Denk aan: Gemeentelijke regelingen, toeslagen, zorgverzekering, energieleverancier, aangifte inkomstenbelasting.
Kijk snel op: https://www.domesta.nl/ik- huur/huur-en-geldzaken/besparen